Finite State Morphology – The Book [Romanian]

0
89

Original in English by Lauri Karttunen

Cartea “Morfologia stării finite”

Bine ati venit la pagina cărţii “Morfologia stării finite”

PARC (de la eng. Palo Alto Research Center – Centrul de Cercetări din Palo Alto), a făcut o nouă versiune a software-ului pentru cartea “Morfologia stării finite”.

Duceţi-vă la NewSoftware pentru a găsi un acord de licenţă, şi prin intermediul software-ului pentru prini noua carte.

Cele cinci aplicaţii a cărţii – xfst, lexc, lookup, tokenize şi twolc sunt disponibile pentru cele platforme: Linux de 32 şi 64 de biţi, MacOSX de 32 de biţi (binar universal) şi MacOSX de 64 biţi (numai Intel), Sun Solaris şi Windows 32-bit. De asemenea, este disponibil un fişier API şi o bibliotecă pentru programatori de C/C++ şi o interfaţă Python pentru biblioteca dezvoltată de Timothy Maxwell, toate temele fiind acordate de aceeaşi licenţiere.

Aceasta este pagina de start a cărţii Morfologie de stat finite, Kenneth R. Beesley și Lauri Karttunen, CSLI Publicaţii, 2003. URL-ul este stabil http://www.fsmbook.com . Aceasta pagina este permanent în construcţie.

Din această pagină puteţi găsi


Anunturi

Primele exemplare de “Morfologie a stării finite” au fost livrate la 16 iunie 2003. Aici este o imagine a copertei (University of Chicago Press). Lucrătorul european, Wiley, a primit cartea în august. Puteţi comanda, de asemenea, cartea de la Amazon, unde puteţi găsi o revizuire foarte pozitivă de catre Shlomo Yona (***** O carte mare!, 22 ianuarie, 2004). Un alt comentariu pozitiv de către Shuly Wintner a apărut în Computational Linguistics, Vol. 30, pp. 237-239 (iulie 2004). Cea mai recentă revizuire este de Otakar Smrž în The Prague Bulletin of Mathematical Linguistics, 81, pp. 73-76 (2004).

Licenţierea software-ului

Licenţă software-ului inclusă cu cartea a fost înlocuită de pictograma licenţei pentru software-ul actualizat. Priviţi Acordul de licenţă (License Agreement). Acesta este non-comercial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here